Αθήνα

Η Αθήνα είναι γνωστή για την πρωτεύουσα της Ελλάδας αλλά και για την αρχαία Ελλάδα. Ακόμη κυριαρχείται από τα ιστορικά μνημεία και κομμάτια του 5ου αιώνα, η Αθήνα έχει τη δική της ομορφιά και μεγαλοπρέπεια. Με πολύ ζεστό καιρό και ρομαντισμό και αναγέννηση στον αέρα, η Αθήνα είναι ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία και τη λωρίδα μνήμης.

 

Απολαύστε τον ήλιο, την επιπλέον φέτα του καλύτερου διαθέσιμου τυριού και ανεφοδιάστε τον εαυτό σας με την ιστορία και τη φιλοσοφία, αλλά πριν από αυτό το βιβλίο την πτήση σας. Ψάχνετε για τις φτηνότερες πτήσεις σε Αθήνα. Κατά την αναζήτηση, βρήκα διάφορες εύλογες επιλογές από τις εταιρείες Aegean Airlines, easy Jet, KLM, Air France, British Airways και Lufthansa.

 

Ακολουθούν οι φτηνότερες κρατήσεις ξενοδοχείων στην Αθήνα για έναν προϋπολογισμό και έναν σοφό ταξιδιώτη σαν κι εμένα. Το Sparta Team Hotel, το ξενοδοχείο Marina-Athens, το Aristoteles Hotel και το Pergamos Hotel είναι μερικές φανταστικές επιλογές με μια τεράστια ποικιλία φαγητού και ξεχωρίζουν στα τραπέζια πρωινού.

 

Έτσι, ο αρχαιολογικός χώρος στον κόσμο έχει πολλά να προσέξει. Ακολουθεί μια λίστα.

 

Ο Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας που έχει πλημμυρίσει ο ήλιος περιέχεται σε έναν από τους αρχαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, την Ακρόπολη. Δεν είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεσαι για αυτό το κυρίαρχο κομμάτι όταν βρίσκεσαι στην Αθήνα. Είναι ένα θαύμα από μόνο του, που ξεχωρίζει από τη μονότονη καθημερινή κίνηση της πόλης που έχουν να προσφέρουν οι άλλες πόλεις του κόσμου. Ο βρόχος της Ακρόπολης είναι ένας πεζόδρομος γύρω από την Ακρόπολη με το δικό του σύνολο πωλητών και καφέ. Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα σπάνιο θέαμα, ένα γυάλινο ναό που περιέχει αρχαία κομμάτια τέχνης.

 

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αν υπερηφανεύεστε για να θαυμάσετε τους αρχαίους θησαυρούς, αυτό είναι το σημείο που σας εξυπηρετεί. Από μια σειρά ελληνικών γλυπτών, κοσμημάτων, αγγειοπλαστικής και συσκευής της Αντικύθηρα, υπάρχουν πολλά για να δείτε, να ζήλετε και να καταλάβετε.

 

Η Αθήνα είναι σπίτι και για πολλά άλλα μουσεία, δηλαδή

Το Μουσείο Νουϊσματισμού

Βυζαντινό Μουσείο

Πολεμικό Μουσείο

Μουσείο Μπενάκη

 

 

Η Κεντρική Αγορά Αγορά-Αθήνα

Αυτή είναι μια αγορά που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς. Είναι φορτωμένο με ψάρια, κρέας και λαχανικά. Παρέχει μερικά φθηνά και καλά εστιατόρια. Πάντα γεμάτο κόσμο, αυτή η αγορά είναι ένα ζωντανό καλώδιο για να παρακολουθείτε τους Αθηναίους σε δράση οποιαδήποτε στιγμή.

 

Όρος Λυκαβηττός

Μπορείτε σίγουρα να πάρετε μια αμαξοστοιχία επάνω εκεί, αν δεν αισθάνεστε σαν αναρρίχηση σε όλη τη διαδρομή. Περνώντας πάνω από την πόλη, αυτό το καταπράσινο βουνό έχει μια υπέροχη θέα, την ζωή και τα φώτα της πόλης, ένα καταπληκτικό εστιατόριο για να θεραπεύει τα πόνερα της πείνας και ένα αμφιθέατρο ποιότητας που επισκέπτεται συχνά.

 

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Βρίσκεται στη χερσόνησο της Αττικής, ο ναός του Ποσειδώνα είναι ένα αρχαίο θαύμα. Ο Ποσειδώνας ήταν ο Θεός της Θάλασσας και επομένως αγνοεί την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα, την παραλία και τη θάλασσα και μερικά εξαιρετικά θαλασσινά εστιατόρια. Σίγουρα δεν μπορείς να χάσεις τίποτα για το περίπατο.

 

Λιμάνι Πειραιά

Σας μεταφέρει σε λιμάνι, σε πορθμείο και σε ελληνικό νησί. Σας μεταφέρει στο Αιγαίο και προσφέρει υπέροχη θέα στα κύματα και στην ακτογραμμή που περιλαμβάνει όλα τα αρχαία κτίρια.

 

Θησείο και Ψυρή

Γνωστή για τη λαμπρή νυχτερινή ζωή τους, και οι δύο αυτές γειτονιές αποτυγχάνουν να απογοητεύσουν και να έχουν μια έκκληση της δικής τους. Είναι μια κατάλληλη επιλογή για φαγητό, χαλάρωση και εξερεύνηση της ζωής της πόλης μακριά από τα πλήθη.

 

  

Άρης Χιλ

Είναι ένα ιστορικό σημείο που προσφέρει εκπληκτική θέα στην υπέροχη Ακρόπολη. Είναι ο τόπος όπου (όπως είπε) ο Παύλος (απόστολος) κήρυξε στους Αθηναίους.

 

Με αυτόν τον καταρτισμένο κατάλογο, πετάξτε τη μοίρα σας στην Αθήνα, ταξιδιώτη!

We use cookies to ensure that we give you the best experience. If you continue using this website, we'll assume that you are happy about that.