Διαδικασία Κράτησης

Στη μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων θα πρέπει να εισάγετε τις πληροφορίες για το ταξίδι σας (προορισμό, ημερομηνία, αριθμό επιβατών). Όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί πτήσεων εμφανίζονται ξεκινώντας από την οικονομικότερη τιμή. Aκολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να ολοκληρώσετε την κράτησή σας

Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να συμβεί όταν:

α) Η τελευταία διαθέσιμη θέση της συγκεκριμένης πτήσης ή του συγκεκριμένου ναύλου που έχετε επιλέξει πωλήθηκε ενώ ήσασταν στη διαδικασία της κράτησης. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι, μέχρι να λάβετε μήνυμα ότι η κράτησή σας έγινε με επιτυχία βλέποντας παράλληλα και τον κωδικό κράτησης, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι η πτήση που επιλέξατε είναι διαθέσιμη.

β) Οι θέσεις της συγκεκριμένης πτήσης δεν είναι πλέον διαθέσιμες αλλά εμφανίζονται ακόμα στα αποτελέσματα του συστήματος κράτησης και το σύστημα δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να ανανεωθεί.

Η εμφάνιση τέτοιων περιπτώσεων είναι σπάνια. Ωστόσο, εάν τύχει και αντιμετωπίσετε μια παρόμοια κατάσταση μέσω του συστήματος μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αεροπορικές κρατήσεις μπορούν να δημιουργηθούν την ίδια μέρα του ταξιδιού. Ωστόσο, το ακριβές χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί από το σημείο πραγματοποιήσης της κράτησης και της τοπικής ώρας του σημείου αναχώρησης.

Η κράτησή σας είναι επιτυχής όταν θα σας εμφανιστεί η σελίδα με το παρακάτω μήνυμα:
«Σας ευχαριστούμε για την κράτησή σας.»

Στη συνέχεια θα λάβετε αυτόματα e-mail επιβεβαίωσης με τον αριθμό κράτησης και τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

Εάν δεν έχετε λάβει e-mail επιβεβαίωσης, ίσως να οφείλεται σε ορθογραφικό λάθος της καταχωρημένης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης ή να αποθηκεύτηκε στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ, αν δεν μπορείτε να βρείτε την επιβεβαίωσή σας στο inbox σας, παρακαλούμε ελέγξτε το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (junk/spam). Εάν και πάλι δεν μπορείτε να βρείτε το e-mail επιβεβαίωσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στο e-mail επιβεβαίωσης παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας. Παρόλα αυτά, οι τροποποιήσεις δεν είναι πάντα εφικτές ή μπορεί να έχουν έξτρα κόστος.

Tα αεροπορικά εισιτήρια είναι μόνο ηλεκτρονικά (e-ticket) και πλέον δεν υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια σε έντυπη μορφή. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (e-ticket), υπάρχει ως ψηφιακό αρχείο στην βάση δεδομένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων και έτσι δεν μπορεί να χαθεί, να ξεχαστεί ή να κλαπεί. Εντός 24-48 ωρών το εισιτήριό σας θα αποσταλεί στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Ναι, για οποιαδήποτε τηλεφωνική ή μέσω e-mail κράτηση υπάρχει έξτρα χρέωση της τάξεως των €20 περίπου.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση σε οn-line έως και για 9 επιβάτες. Για γκρουπ πάνω από 9 επιβάτες, θα πρέπει να στείλετε την αίτησή σας με e-mail στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Ναι, αλλά τα εισιτήρια για βρέφη εκδίδονται μόνο όταν συνοδεύονται από ενήλικα. Η τιμή είναι χαμηλότερη, συνήθως αποτελείται από ένα φθηνότερο ναύλο και το ποσό των φόρων.

Τα στοιχεία του διαβατηρίου δεν ζητούνται από όλες τις Αεροπορικές εταιρίες και για όλους τους προορισμούς. Εάν τα στοιχεία του διαβατηρίου είναι απαραίτητα, είτε θα σας ζητηθεί να τα εισάγετε κατά τη διάρκεια της κράτησης είτε θα ενημερωθείτε από την Budgetfly.

Tα ονόματα των επιβατών θα πρέπει να εισαχθούν σωστά για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με τις αεροπορικές εταιρείες.

Προσοχή: Οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν αλλαγές στα ονόματα των επιβατών όταν έχει εκδοθεί ένα εισιτήριο!

Πληρωμή και χρεώσεις

Η πληρωμή της κράτησής σας μπορεί να γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Η επιλογή των τραπεζικών καταθέσεων παρουσιάζεται στο στάδιο πληρωμής της κράτησής σας, εφόσον η ημερομηνία αναχώρησης που έχετε καταχωρήσει το επιτρέπει. Η εξόφληση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ώρες από την ώρα της κράτησης. Οι κάρτες που είναι αποδεκτές από το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων είναι: MasterCardMaestro, Visa και Visa Electron. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι όταν πληρώνετε με κάρτα, όλο το ποσό χρεώνεται στο τέλος της διαδικασίας της κράτησης.

Η πιστωτική σας κάρτα χρεώνεται αφού δώσετε τα στοιχεία της κάρτας που σας ζητούνται μετά την κράτησή σας (2ο Βήμα κράτησης «Πληρωμή»). Σε αυτό το βήμα, γίνεται η επεξεργασία των στοιχείων σας από το σύστημά μας πατώντας το κουμπί «Συνέχεια» κάτω δεξιά στην οθόνη.

Οι πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας στέλνονται σε μας μέσω ενός ασφαλούς server. Χρησιμοποιούμε την τελευταία και πιο ασφαλή διαθέσιμη τεχνολογία, η οποία κρυπτογραφεί όλες τις προσωπικές σας λεπτομέρειες και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι η πρότυπη τεχνολογία "Secure Socket Layer" (SSL). Για έξτρα ασφάλεια, χρησιμοποιούμε ένα firewall το οποίο προστατεύει τον server μας και το σύστημά μας από μη εγκεκριμένη πρόσβαση. Επίσης, η travelplanet24.com έχει προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων σας, παρέχοντας την υπηρεσία Verified by Visa και Mastercard Secure Code. Το σύστημα κρατήσεών μας σας παραπέμπει στην ιστοσελίδα της τράπεζας από την οποία εκδόθηκε η κάρτα σας για να εγκρίνει τη συναλλαγή, εισάγοντας τον προσωπικό σας κωδικό.

Ναι, μπορείτε να προχωρήσετε σε κράτηση για κάποιο άλλο άτομο χρησιμοποιώντας τη δική σας πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να σημειώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας). Μπορεί κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας να επικοινωνήσει με τον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας για κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

H Budgetfly έχει έδρα την Κύπρο. Ως εκ τούτου όλες οι συναλλαγές πιστωτικών και χρεωστικών καρτών γίνονται σε ευρώ.

Όχι, οι θέσεις που προσπαθήσατε να κλείσετε δεν επιβεβαιώθηκαν, λόγω ενός προσωρινού τεχνικού προβλήματος της Αεροπορικής Εταιρείας ή Εταιρειών, του δρομολογίου που επιλέξατε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κράτηση να είναι αποτυχημένη, ενώ παράλληλα το σύστημα είχε προχωρήσει σε προέγκριση του αντίστοιχου ποσού στην κάρτα σας.

Προέγκριση είναι η δέσμευση του ποσού από το διαθέσιμο υπόλοιπο της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας, η οποία είναι πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια μίας συναλλαγής. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους: κακή συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων που εμπλέκονται στη συναλλαγή, λήξη συνεδρίας, καθυστερήσεις στην έγκριση της πληρωμής από την τράπεζα του κατόχου της κάρτας. Η προέγκριση δεν είναι χρέωση, αλλά δέσμευση του ποσού στο λογαριασμό του κατόχου της κάρτας μέχρι την εκκαθάριση της συναλλαγής προκειμένου να αποφεύγονται οι περιττές μεταφορές μεταξύ λογαριασμών. Επομένως δεν θα επιβαρυνθείτε με καμία χρέωση, εφόσον η συναλλαγή είναι αποτυχημένη.

Η Budgetfly αποστέλλει αυτόματα ενημέρωση προς την Τράπεζα με την εντολή άμεσης αποδέσμευσης το ποσού. Η ενημέρωση αυτή αναφέρει πως η εταιρεία μας δε θα χρεώσει το δεσμευμένο ποσό. Βρίσκεται όμως  λογαριασμό σας. Σε κάθε περίπτωση, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας και να ζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε σε εκ νέου κράτηση, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε ξανά από άλλον περιηγητή ιστού (browser).

Εκτός από την αποστολή της γνωστοποίησης για την ακυρωμένη συναλλαγή στην τράπεζα, η Budgetfly δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε τραπεζική διαδικασία και την πολιτική της, προκειμένου το δεσμευμένο ποσό να πιστωθεί νωρίτερα στο λογαριασμό του κατόχου της κάρτας. Ακόμη και μετά την κοινοποίηση που αποστέλλεται από την πλευρά μας, ορισμένες τράπεζες μπορούν να απαιτούν την δέσμευση των χρημάτων σύμφωνα με τη δική τους εκάστοτε εσωτερική πολιτική. Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας και να ζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Ειδικά Αιτήματα

Παιδιά κάτω των πέντε (5) ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύσουν χωρίς να συνοδεύονται από μεγαλύτερο επιβάτη, συνήθως άνω των δεκαπέντε (15) ετών. Εκδίδονται εισιτήρια για ασυνόδευτα παιδιά αλλά μόνο τηλεφωνικά. Η κάθε αεροπορική εταιρεία ακολουθεί διαφορετική πολιτική για τα ασυνόδευτα παιδιά και για αυτό το λόγο σας συστήνουμε, πριν ολοκληρώσετε την κράτησή σας, να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί την πτήση για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν υπηρεσία συνοδού, αλλά οι χρεώσεις και οι προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας επαφίενται στην πολιτική της εκάστοτε εταιρείας. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών (2 έως 11 ετών) που ταξιδεύουν ασυνόδευτα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας .

Οι επιβάτες με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα υποχρεούνται να ενημερώνουν την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα για την αναγκαιότητα και τη φύση της κατάστασης τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ώρα της αναχώρησης. Η συνοδεία σκύλου επίσης εξασφαλίζεται όταν ζητηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα έχει γίνει σύμφωνα με τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες για τη μεταφορά σκύλων συνοδείας. Οι επιβάτες πρέπει να είναι 2 ώρες πριν την αναχώρηση στο αεροδρόμιο είτε σε καθορισμένα σημεία των επιβατών με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα ή στο check-in.

Για να προσθέσετε ένα ειδικό γεύμα στην κράτησή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Για να προσθέσετε αναπηρικό καροτσάκι στην κράτησή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Έχετε υπόψη σας, ότι μια μικρή περιγραφή θα σας ζητηθεί ως προς το γιατί το αναπηρικό καροτσάκι σας είναι απαραίτητο.

Αλλαγές - Ακυρώσεις Εισιτηρίων

Οι αλλαγές εξαρτώνται από τον τύπο των ναύλων και την πολιτική αλλαγής της κάθε αεροπορικής εταιρείας. Για οποιαδήποτε πληροφορία αλλαγής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι αλλαγές εξαρτώνται από το εισιτήριο και την πολιτική της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ναύλοι που δεν επιδέχονται αλλαγές κυρίως όταν πρόκειται για εταιρίες χαμηλού κόστους. Για αυτές που επιδέχονται αλλαγές, το έξτρα κόστος θα αποτελείται από το πέναλτυ της αεροπορικής εταιρίας και οποιαδήποτε διαφορά στον ναύλο προκύψει μεταξύ παλιού και καινούριου εισιτηρίου. Η Budgetfly χρεώνει επίσης μια αμοιβή 20 ευρώ ανά επιβάτη

Οι αλλαγές ονομάτων επιτρέπονται σπάνια, ανάλογα με την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας. Σας συμβουλεύουμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς το ονοματεπίθετο (όνομα/επίθετο) θα πρέπει να καταχωρηθεί όπως αναγράφεται στο διαβατήριο ή στην ταυτότητα με λατινικούς χρακτήρες. Ακόμα και λάθος να έχει συμπληρωθεί το όνομα, το σύστημα κρατήσεων θα προχωρήσει κανονικά σε κράτηση και έκδοση αυτόματα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή αίτηση ακύρωσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Σημειώσατε ότι μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να ακυρώσει την κράτησή σας, ωστόσο η διαδικασία επιστροφής χρημάτων θα πρέπει να υποβάλλεται και να επεξεργάζεται από την Budgetfly.

Η ακύρωση εξαρτάται από τον τύπο του ναύλου και την πολιτική ακύρωσης της κάθε αεροπορικής εταιρείας. Υπάρχουν πολλοί ναύλοι που δεν επιδέχονται καθόλου ακύρωση, ειδικά στις εταιρείες low cost. Η Budgetfly χρεώνει επίσης μια αμοιβή 20 ευρώ ανά εισιτήριο ανά επιβάτη.

Σε περίπτωση ακύρωσης, οι επιστροφές προς τους πελάτες δρομολογούνται εφόσον η ίδια η αεροπορική εταιρεία έχει προχωρήσει με την επιστροφή των χρημάτων στην Budgetfly. Η διαδικασία επιστροφής συνήθως διαρκεί έως 30 εργάσιμες ημέρες μετά την ημερομηνία ακύρωσης. Λόγω διαδικασιών με την τράπεζα όμως, το αντίστοιχο ποσό μπορεί να καθυστερήσει 7-10 επιπλέον ημέρες, πριν εμφανιστεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τα δρομολόγια, τις ώρες, τον αριθμό της πτήσης ακόμη και να ακυρώσουν πτήσεις. Η εταιρεία μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας ενημερώσει μέσω e-mail για οποιεσδήποτε αλλαγές ή ακυρώσεις εντός των ωρών εργασίας. Σε ειδικές περιπτώσεις και όταν χρειάζεται, μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω τηλεφώνου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ευθύνη του επιβάτη να επιβεβαιώσει το δρομολόγιό του πριν την ημερομηνία της αναχώρησης και η Budgetfly ουδεμία ευθύνη φέρει.

Το σύστημα προσφέρει τον πιο φθηνό συνδυασμό πτήσεων για τον προορισμό σας. Για το λόγο αυτό, ίσως λάβετε διαφορετικούς αριθμούς εισιτηρίων από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες για κάθε κομμάτι του ταξιδιού σας. Στην περίπτωση αυτή, για κάθε αριθμό εισιτηρίου ισχύουν οι όροι των αντίστοιχων αεροπορικών εταιρειών.

Μπορείτε να στείλετε το αιτήμά σας εδώ. Για οποιδήποτε αλλαγή/ακύρωση επιβαρύνεστε το επιπλέον κόστος των €10. 

Check-in και Επιβίβαση

Δεν είναι υποχρεωτικό να επιβεβαιώσετε την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας. Ωστόσο, σας συνιστούμε να επιβεβαιώσετε την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιείτε το ταξίδι σας ή το αεροδρόμιο, καθώς μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην πτήση σας. Το γραφείο μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ενημέρωσής σας σε περίπτωση αλλαγών στις πτήσεις, όμως σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, υπάρχει κάποια απεργία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο που επηρεάζει τις πτήσεις την ημέρα που θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία ή το αεροδρόμιο.

Προκειμένου να ταξιδέψει κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει επίσημα έγγραφα: διαβατήριο, ταυτότητα (ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες είναι αποδεκτές σε ορισμένες περιπτώσεις). Οι ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες, ανάλογα με τον προορισμό ή τον ενδιάμεσο σταθμό, είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν Visa/Transit Visa ή ESTA. Για το λόγο αυτό, οι επιβάτες πρέπει να έρθουν σε επαφή με την πρεσβεία και την Aεροπορική Eταιρεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα .
Επίσης, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι για ορισμένους προορισμούς απαιτείται ελάχιστη διάρκεια ισχύος του διαβατηρίου 6 μήνες. Είναι ευθύνη του επιβάτη να έχει τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι του.

Ναι. Ακριβώς όπως και οι ενήλικες, τα παιδιά πρέπει να έχουν διαβατήριο και βίζα, λαμβάνοντας υπόψη τη χώρα προορισμού όταν ταξιδεύουν.

Μπορείτε είτε να κάνετε check-in ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικής εταιρείας (μέσα σε 24 ώρες πριν την αναχώρηση) είτε απευθείας στο αεροδρόμιο (2 ώρες πριν την αναχώρηση).

Μπορείτε να επιλέξετε τη θέση σας, είτε μέσω της ιστοσελίδας των αεροπορικών εταιρειών είτε απευθείας στο αεροδρόμιο πριν την αναχώρηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αεροπορικές εταιρείες παρέχουν τη δυνατότητα να κρατηθεί από εμάς η θέση σας.

Τα βρέφη κάθονται στην αγκαλιά του ενήλικα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μόνο ένα βρέφος ανά ενήλικα. Αν δεν θέλετε το παιδί σας να καθίσει στην αγκαλιά σας, αλλά σε ξεχωριστό κάθισμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενήλικες θεωρούνται συνήθως, οι επιβάτες από δώδεκα (12) ετών και άνω.
Παιδιά θεωρούνται οι επιβάτες από δύο (2) έως και έντεκα (11) ετών.
Βρέφη θεωρούνται οι επιβάτες έως δύο (2) ετών.

Γενικά, υπάρχουν τρεις κατηγορίες θέσεων ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους και την διαμόρφωση των θέσεων όπως αυτές ορίζονται από την εκάστοτε αεροπορική εταιρεία.

Οικονομική Θέση (Economy Class)

Η οικονομική θέση σε ένα αεροσκάφος, συνήθως καταλαμβάνει και τις περισσότερες θέσεις μέσα στην καμπίνα. Πρόκειται για θέσεις με χαμηλότερο κόστος και προσφέρουν λιγότερες ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες.

Επιχειρηματική Θέση (Business Class)

Η επιχειρηματική θέση, η οποία είναι ακριβότερη σε σχέση με την οικονομική, προσφέρει περισσότερες ανέσεις και υπηρεσίες στους επιβάτες που την επιλέγουν. Τα καθίσματα της επιχειρηματικής θέσης βρίσκονται σε ξεχωριστό χώρο από αυτά της οικονομικής θέσης μέσα στην καμπίνα και είναι στο μπροστινό μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους.

Πρώτη Θέση (First Class)

Η πρώτη θέση αποτελεί και την ακριβότερη θέση μέσα σε ένα αεροσκάφος και χαρακτηρίζεται και ως θέση πολυτελείας. Βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της καμπίνας του αεροσκάφους με πιο άνετα και λιγότερα καθίσματα και αρκετές υπηρεσίες. Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας συμβουλεύουμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας.

Αποσκευές

Χειραποσκευή: Συνήθως, επιτρέπεται να μεταφέρετε μία μόνο χειραποσκευή με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και με το επιτρεπόμενο βάρος της χειραποσκευής να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει η διάσταση της χειραποσκευής να μην υπερβαίνει τα 56cmX45cmΧ25cm (συμπεριλαμβάνονται χειρολαβές, εξωτερικές θήκες, ρόδες).

Αποσκευές:  Συνήθως μία αποσκευή μέχρι 20 κιλά ανά επιβάτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιβάτης θα πρέπει να είναι ενήμερος ότι τόσο τα επιτρεπόμενα όρια κιλών αποσκευών/χειραποσκευών όσο και οι διαστάσεις τους διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και επαφίενται στην πολιτική αποσκευών που ακολουθεί η κάθε εταιρεία. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν, ο επιβάτης να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία που θα ταξιδεύσει ώστε να γνωρίζει επακριβώς τα κιλά και τις διαστάσεις που μπορεί να μεταφέρει κάθε φορά. Επίσης, για κάθε επιπλέον αποσκευή υπάρχει χρέωση, η τιμή της οποίας διαφέρει και εξαρτάται από την πολιτική αποσκευών που ακολουθεί η κάθε αεροπορική εταιρεία.

Οι επιβάτες δεν πρέπει να μεταφέρουν στις αποσκευές τους τα κάτωθι:

 • Πεπιεσμένα αέρια: βαθιάς κατάψυξης, εύφλεκτα, μη εύφλεκτα και δηλητηριώδη.
 • Διαβρωτικά: όπως οξέα, αλκάλια, υδράργυρος και μπαταρίες μολύβδου.
 • Εκρηκτικά: πυρομαχικά, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, πιστόλια, καψύλλια και πάσης φύσεως πυροβόλα όπλα.
 • Εύφλεκτα υγρά και στερεά: όπως υγρά αναπτήρων, σπίρτα, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και αναπτήρες.
 • Ραδιενεργά υλικά.
 • Τσάντες και χαρτοφύλακες με ενσωματωμένα συστήματα συναγερμού.
 • Οξειδωτικά υλικά.
 • Δηλητηριώδεις και μολυσμένες ουσίες.
 • Άλλα επικίνδυνα υλικά, όπως μαγνητικά υλικά, υλικά που προκαλούν ενόχληση ή ερεθισμό.
 • Υγρά σκευάσματα στις χειραποσκευές πέραν των σημείων ελέγχου του αεροδρομίου και μέσα στα αεροσκάφη. Αυτό δεν ισχύει για τις αποσκευές που παραδίδονται στον έλεγχο των εισιτηρίων και για υγρά σκευάσματα σε δοχείο με χωρητικότητα το πολύ 100 χιλιοστολίτρων (ml). Τα δοχεία πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστικές, διάφανες, επανασφραγιζόμενες σακούλες, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου ανά επιβάτη.
   

Ως υγρά ορίζονται τα εξής: νερό, ποτά, σούπες, σιρόπια, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, αρώματα σπρέι, τζελ όλων των κατηγοριών, υγρά συσκευασμένα υπό πίεση όπως αφρός ξυρίσματος-αποσμητικά, κρέμες συμπεριλαμβανομένης και της οδοντόκρεμας, υγρά-στερεά μίγματα, λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής.
 

Κατ’ εξαίρεση μπορούν να μεταφερθούν μέσα στις χειραποσκευές:

 • Φάρμακα, διαιτητικά είδη και παιδικές τροφές που κρίνονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά ίσως ζητηθεί από τον επιβάτη να αποδείξει την αναγκαιότητά τους.
 • Υγρά σκευάσματα όπως ποτά και αρώματα που οι επιβάτες έχουν αγοράσει μέσα στο αεροπλάνο ή σε σημεία πώλησης εντός αεροδρομίου που βρίσκονται μετά τα σημεία ελέγχου, όπου βάσει του κανονισμού έχουν προβλεφθεί οι κανόνες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την ανθρώπινη επέμβαση στο περιεχόμενο των συγκεκριμένων σφραγισμένων υγρών σκευασμάτων. Τα είδη αυτά πωλούνται σε ειδικές σφραγισμένες σακούλες, τις οποίες οι επιβάτες δεν πρέπει να ανοίξουν προτού περάσουν τον έλεγχο χειραποσκευών όλων των σταθμών επιβίβασης και μετεπιβίβασης των αερολιμένων κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής του ταξιδιού τους.


Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι, βάσει της νομοθεσίας των Η.Π.Α. απαγορεύεται η κατοχή ή η μεταφορά όλων των τύπων αναπτήρα στις αποσκευές και χειραποσκευές για πτήσεις με προορισμό τις Η.Π.Α.
 

Σημειώνουμε, εδώ, ότι η παραπάνω λίστα είναι ενδεικτική και ο επιβάτης καλό θα ήταν να επικοινωνεί είτε με το αεροδρόμιο είτε με την αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύει ώστε να είναι πάντα ενήμερος και για τυχόν νέες εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό.

Ο επιβάτης μπορεί να πάρει μαζί του τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο αεροσκάφος. Ωστόσο, οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές αφαιρούνται από τις χειραποσκευές για να ελεγχθούν ξεχωριστά κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο αεροδρόμιο.

Ο επιβάτης μπορεί να πάρει συσκευές (π.χ. μικρές τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κτλ) μαζί του στο αεροσκάφος, αλλά θα πρέπει να τις δίνει ξεχωριστά στον έλεγχο για την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρία.

Ο ειδικός εξοπλισμός δεν συμπεριλαμβάνεται στα δωρεάν κιλά που μπορεί να μεταφέρει στις αποσκευές του ο επιβάτης και χρεώνεται. Συνήθως, η χρέωση εξαρτάται από το είδος του ειδικού εξοπλισμού, το βάρος και τις διαστάσεις αυτού. Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε ειδικό εξοπλισμό, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία

Οι κανονισμοί και οι διαδικασίες για τη μεταφορά κατοικίδιων στην καμπίνα επιβατών, στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους ή ως εμπόρευμα, ποικίλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον προορισμό. Για περισσότερες πληροφορίες σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία με την οποία έγινε η κράτηση του εισιτηρίου σας ή παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας πριν ολοκληρώσετε την κράτησή σας. Εάν έχετε ήδη κάνει κράτηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόγραμμα Τακτικών Επιβατών

Το Πρόγραμμα Τακτικών Επιβατών είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται από τις αεροπορικές εταιρείες για τους επιβάτες τους που τους παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες και προνόμια όταν ταξιδεύουν με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Συνήθως απαιτείται εγγραφή στο πρόγραμμα αυτό σύμφωνα με τους όρους που θέτει κάθε αεροπορική εταιρεία. Για το Πρόγραμμα Τακτικών Επιβατών της αεροπορικής εταιρείας, καθώς και για όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Όχι, τα μίλια σας θα προστεθούν στην κάρτα σας. Μπορείτε να εισάγετε τον αριθμό της κάρτας σας, κάνοντας κλικ στο κουτί με τα ονόματα των επιβατών στο βήμα 1 (Στοιχεία επιβάτη). Αν έχετε ήδη κάνει κράτηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να εισάγετε τα στοιχεία σας στην κράτηση.

Η κάρτα μιλίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις αεροπορικές εταιρείες που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο αεροπορικής εταιρείας. Π.χ. Τουρκικές Αερογραμμές και η United Airlines ανήκουν στο δίκτυο της Star Alliance, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Χαμηλού Κόστους Εταιρείες

Όχι, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους δεν παρέχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Μετά την ολοκλήρωση της κράτησής σας μέσω Budgetfly, θα λάβετε email επιβεβαίωσης που αποτελεί την επιβεβαίωση με τις πληροφορίες της πτήσης και τον κωδικό κράτησης.

Ναι, για τις περισσότερες εταιρείες χαμηλού κόστους το web check-in είναι υποχρεωτικό. Ορισμένες εταιρείες χαμηλού κόστους επιτρέπουν να κάνετε check in απευθείας στο αεροδρόμιο, ωστόσο μπορεί να χρεώνουν ένα επιπλέον ποσό.

Οι αποσκευές δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου των εταιρειών χαμηλού κόστους, εκτός από την χειραποσκευή, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά συνήθως τα 5-6 κιλά. Αν θέλετε να προσθέσετε αποσκευές, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με την αεροπορική εταιρεία ή επικοινωνήστε μαζί μας για να το κάνουμε αυτό για εσας. Ωστόσο η BudgetFly χρεώνει €5 ανά αποσκευή / ανά επιβάτη για την υπηρεσία αυτή. Τα έξοδα αποσκευών διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία.

Όχι, οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους παρέχουν μόνο οικονομικές θέσεις.

Υποστήριξη Πελατών

Όλα τα αιτήματα που λαμβάνονται μέσω e-mail, απαντούνται μέσα σε 24 ώρες μέσω e-mail ή τηλεφώνου, αν το αίτημά σας σταλεί κατά τις εργάσιμες ώρες. Αν σταλεί εκτός των ωρών εργασίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Για επείγουσες πληροφορίες που λαμβάνονται εκτός ωρών εργασίας μας, σας συμβουλεύουμε να επικοινωνείτε απευθείας με τον πάροχο της σχετικής υπηρεσίας.

We use cookies to ensure that we give you the best experience. If you continue using this website, we'll assume that you are happy about that.